02
oct.

Tratamentul cu keratină – procedură și recomandări

Este comod, practic și nu necesită prea mult efort în diminețiile târzii, în fuga spre job sau înainte de ieșirile în oraș, când nu vrea să stea. Ei bine, pentru părul lung de cele mai multe ori, neascultător și ușor deteriorat, tratamentul cu keratină este cea mai benefică soluție pentru a evita placa sau metodele alternative care pe termen lung îl deteriorează, dar și dacă ai un păr subțire, lipsit de elasticitate.

 

Tratamentul cu keratină presupune o procedură simplă, însă dacă alegi să o faci acasă este posibil ca rezultatul să fie sub așteptările tale sau chiar dezastruos. De aceea, recomandarea noastră este să alegi un salon în care ai încredere că rezultatele sunt conform așteptărilor. Pentru aplicarea tratamentului se folosește un șampon care ajută la deschiderea cuticulei firului de păr și se lasă să acționeze 15 minute, astfel încât să se asigure acționarea în profunzime a tratamentului. După clătire se aplică keratina în cantitatea potrivită lungimii, distribuită uniform, însă nu se aplică pe rădăcină. Este important ca părul să fie umezit în permanență, deși tratamentul se lasă 40/60 minute să acționeze, în funcție de cât de creț este. După trecerea timpului alocat tratamentului, părul se usucă la perie și se întinde cu placa, urmând ca imediat după să fie clătit și să i se aplice o mască pentru hidratare. Se așteaptă aproximativ 10 minute, după care se clătește din nou și se usucă în totalitate.

 

Ce trebuie să faci după tratament?

În funcție de modul în care ai grijă, tratamentul va avea efect pe o durată mai mare de timp, de aceea este necesar să te asiguri că cel puțin pentru 72h să eviți umiditatea și să nu speli părul. Pentru a nu îi schimba forma, îți recomandăm ca o perioadă să nu îl coafezi și să nu îl prinzi în coadă sau coc. Crede-ne, va merita efortul! Părul tău va fi drept, mătăsos, strălucitor și plin de viață. Pentru îngrijirea lui acasă este necesar să alegi cu grijă șamponul pe care îl folosești. Ai nevoie de un șampon care să nu conțină parabeni, sare sau sulfați, iar recomandarea noastră este să folosești și balsamul din aceeași gamă cu șamponul.

 

Te-am convins? Te așteptăm în saloanele Why Not din Titan, Iancului, Drumul Taberei și Rahova!

 

Cu drag,

Echipa Why Not