01
mart.

De ce sa alegi epilarea definitiva?

Eforturile de îndepărtare a părului lasă în urmă iritații, umflături, zgârieturi, arsuri sau urme de ceară. Părului nedorit îţi dă bătăi de cap indiferent de ce metodă de epilare foloseşti, însă varianta optimă pentru a evita toate aceste neplăceri rămâne epilarea definitivă, procedura din ce în ce mai solicitată în ultimul timp, atât de către persoanele de sex feminin, cât şi de cele de sex masculin.

Epilarea cu laser este o tehnică de amplificare luminoasă prin emisie de radiații stimulate, ce foloseşte fascicule de lumină extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de păr. Această lumină încălzeşte firul de păr și îi distruge rădăcina, fără să afecteze în niciun fel pielea.

Firul de păr este constituit din mai multe etape de dezoltare reprezentând ciclul pilar. Firele de păr cresc, se supun unui proces ciclic, în cadrul căruia fazele de activitate alternează cu fazele de repaus.

Anagena – este prima fază de creștere, cu o perioadă de dezvoltare rapidă, cu o durată de 1 săptămână, ,în care are loc formarea și migrarea spre exterior a firului de păr și o durată variabilă de la zonă la zonă. în care firul de păr este matur și definitiv format.

Faza a doua – catagena – este perioada cu activitate piloformatoare mai puțin accelerată, fiind în același timp și începutul perioadei de repaus, în care firele de păr se opresc din creștere și în care se petrece degradarea și pierderea lor, având de asemenea durată variabilă în funcție de zona corpului.

Cea de-a treia fază – telogena – este perioada de repaus complet și de eliminare a firului de păr, în care rădăcina se regenerează și se pregătește pentru formarea unui nou fir.

În timpul intervenției de epilare definitivă apar două etape: exogena și kenogena. Mai exact, laserul utilizat trece prin straturile pielii si este absorbit de melanina din radacina firului de păr, distrugându-l treptat.

Așadar, sperăm că toate informațiile transmise te vor ajuta să iei o decizie bazată pe informațiile pe care specialiștii noștri ți le pun la dispoziție și să alegi în cunoștință de cauză.

Ești doar la o programare distanță! Lasă-te pe mâna specialiștilor WHY NOT și pielea ta va fi perfectă, iar tu pregătită tot timpul!

021.9905